Programajánló

Néhány ötlet, hogy hogyan töltsd el pihenésed nálunk.

Könnyed sétára vágysz a jacuzzi előtt, vagy esetleg egy komolyabb túrára? A környéken nézelődnél vacsora előtt? Legyen bármelyik is, mindenre van ötletünk!

Programajánló

A Dunántúl közepén a Mezőföldet uraló Tolnai-hegyhát legészakibb pontjáról számtalan kulturális és történelmi látnivalót lehet megtekinteni.

A simontornyai és az ozorai vár kihagyhatatlan történelmi emlékek, míg a Festetics család dégi kastélya tanúskodik a gazdag család itteni életéről.

A vajtai Zichy-kastély rendezvényekre használt, felújított épülete visszaidézi a grófi család gazdagságát.

Cecén Csók István festő múzeumában ismerkedhetünk meg a festő életútjával. Az Illyés Gyula író mezőföldi szülőhelyén található emlékmúzeum az író életébe ad betekintést.

Elektromos kerékpár bérelhető a löszfalba vájt, 172-es számú pincénknél, ahol 2 felnőtt férfi és 2 felnőtt női elektromos kerékpár áll rendelkezésre a túrákhoz, melyekről a pince külső falán elhelyezett tábláról tájékozódhatnak.

Kevésbé gyakorlott és edzett vendégeink is bátran vállalkozhatnak a környék felfedezésére.

Turistaútvonalak

Öt környékbeli túrát ajánlunk:

1.) Simontornya két leghíresebb mélyútján barangolva leereszkedhetünk a városba megtekinteni a Fried család egykori kastélyát.

2.) Simontornya szőlőhegyének mélyútjain keresztül bebarangolhatjuk a helyi borkészítés és gyümölcstermesztés helyeit, csodaszép régi és elhagyott pincéket láthatunk, vagy geocaching ládát kereshetünk.

3.) A középkori eredetű Székelyi úton, a szőlőhegy legszebb mélyútján történelmi emlékek mellett elhaladva (Styrum–Limburg-kápolna, izraelita temető, régi vadászház) a díjnyertes dámvadtrófeákat adó tolnai erdőben egy megmaradt eredeti fekete diós erdőszelvényen keresztül térhetünk vissza.

4.) A piros turistaúton haladva Kisszékely településen térünk át a piros kereszttel jelölt turistaútra, egészen Pálfáig haladva, ahol az erdőt és szőlőhegyet elhagyva a Sió gátján térhetünk vissza Simontornyára.

5.) A két középkori vár megtekintése a Sió gátján kerékpározva igazi kihívás. Érintjük a Kapos folyó beömlését a Sióba. Kócsagok, vadkacsák kémlelő tekintete mellett tesszük meg a nagy melegben kevés árnyat adó szakaszt.

Herczeg-Fekete Cottage Birtokközpont

Vacsora előtti könnyed sétákhoz

A birtok saját, löszfalba vájt pincékkel rendelkezik, melyeket vendégeink ingyen tekinthetnek meg. A 168-as pincelakáshoz egy szerelmi történet is fűződik, melyet prospektusunkban megtalálnak.

A mélyúton a piros turistaúton – 500 m-re a birtok bejáratától – a Styrum–Lymburg-kápolna található, mely egy szörnyű családi tragédiának állít emléket: a férfiágon az utolsó örökös életét vesztette, megszakítva a családfát.

A mélyúton a piros turistaúton – 2000 m-re a birtok bejáratától – az erdős részen található az ősi izraelita temető, ahol a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb gyára, a Simontornyai Bőrgyár alapítója van eltemetve.

Programajánló
Programajánló
Programajánló
Programajánló

15 km-en belüli történelmi, kulturális célpontok:

Kastélytúra

Ozorai Pipo vára

Simontornyai vár

Vajtai Zichy-kastély

Csók István Emlékmúzeum

Illyés Gyula és Lázár Ervin Iskolamúzeum, Pálfa–Felsőrácegres

Vidéki szállások előnyei

Vidéki szállások előnyei

A vidéki szállások kiváló lehetőséget nyújtanak a pihenésre és a kikapcsolódásra. Itt van néhány ok, hogy miért érdemes vidéki szállást választani: Nyugalom és csend – A vidéki szállások általában távol esnek a városok zajától és a forgalomtól, így garantált a nyugodt...

bővebben
Simontornya és környéke szállás

Simontornya és környéke szállás

Az aktív pihenés központja Simontornyán a Herczeg–Fekete Cottage Birtokközpont. Birtokunkat egy középkori mélyút mellett, a löszfalba vájt, megmentett pincék feletti szőlőbirtokon, Simontornya Mózsé-szőlőhegyén találod, a Tolnai-hegyhát erdőinek szélén....

bővebben
Festetics-kastély, Dég

Festetics-kastély, Dég

Magyarország legjelentősebb klasszicista kastélya, melyet a Festetics család építtetett. Magyarország egyik leggazdagabb grófi családja több mint 100 évig élt ebben a kastélyban, mely 2022-re teljesen megújult és régi pompájában tündököl. A kastélyt a magyarországi...

bővebben
Tapasztalja meg a hely varázsát!

Herczeg–Fekete Cottage Birtok

Kapcsolat

Fekete Róbert

06 30 536 6688

hello@cottage.co.hu

Dokumentumok

Adatvédelmi tájékoztató

ÁSZF

NTAK regisztráció P2 épület Hrsz: 3300: EG22046819 

NTAK regisztráció P1 épület Hrsz: 3299/1: MA23064150

Herczeg-Fekete Cottage Birtok Referenciák

"Kedves Róbert,
Értékeltük a szállást és a kiszolgálást, Édesapám szavaival került föl a netre, itt is tolmácsolom.

Köszönet a történelemóráért,
Amit Róbert tartott, s ami jól ránkfért,
S hogy a házban minden prímán működött,
És egy szál dudva sem nőtt a fű között.
Zoli bácsi ezermester kezéért,
A medence kristálytiszta vizéért,
Ami arra csábított, hogy ússz,
Míg ki nem fogy belőled a szusz.
Kalóriád ami elég,
Visszapótolni van elég
Kaja, mert itt száz százalék
Az ellátás, no meg némi plusz.
Ajánlás:
Kedves Vendégtársak,
Ugye csak jót írtok?
Mert Simontornyának Dísze ez a birtok, M
int Britanniának
A doveri szirtfok.
Az Édenkert itt a minta,
És finom a birspálinka.
Gyertek vissza, mint az inga,
Amíg járni bírtok!
Mindent köszönünk!"
Császár Adél

"Abszolút szép hely, gyönyörű környezet, szuper tiszta. Örömmel ajánlom!"

"Kiváló elhelyezkedésű, prémium minőségű felszereltség. Csak ajánlani tudom!"
Károly

"Az ingatlanotok több, mint pazar, őszintén gratulálunk!"
Csernyik Linda

"Nagyon jól éreztük magunkat az ingatlanban. A helyszín és a kilátás gyönyörű, Toszkánában lazának éreztük magunkat, a képek még a ház hangulatát sem tudják leírni. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretne eltölteni egy kellemes hétvégi kiruccanást a családdal és a barátokkal. A tulajdonos nagyon kedves és proaktív volt, és meg akart győződni róla, hogy a szálláshelyen eltöltött idő emlékezetes. Thank you! Nagyon jól éreztük magunkat az itt tartózkodás során. Elképesztően szép birtok mindenkinek ajánlom békés családi, baráti kikapcsolódásra. A házigazda rendkívül kedves, segítőkész. Csodaszép a medence, jacuzzi, szauna, minden körülmény adott egy tökéletes  elvonuláshoz. Köszönjük szépen!"
Luca Anna

"Messze a legjobb hely, ahol az Airbnb-n keresztül jártunk. A házigazda, Robert rendkívül barátságos volt, a hely makulátlanul tiszta, tökéletes medence, szauna és jacuzzi. Határozottan vissza fogok térni, és mindenkinek ajánlom ezt a helyet. Köszönöm!"
Adrian