Fenntarthatóság vidéki szálláshely

Simontornya környéke szállás - Herczeg-Fekete Cottage Birtok

Fogalma: „A fenntarthatóság az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, a környezet és a természeti erőforrások jövő generációk számára történő megőrzésével együtt.”

Vidéki szálláshelyünkön felelős tulajdonosokként arra törekszünk, hogy az emberi és természeti környezetünk kialakításával minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után.

A birtok környezetének kialakításakor az épületek passzív ház építési technológiája, fűtési és hűtési rendszerének okosházzal történő vezérlése csökkenti a felhasznált energia mennyiségét. A birtok energiaellátása (mely már nemcsak az emberi lakókörnyezet és pihenést szolgáló élményelemek működtetéséhez, hanem az ember közlekedésének elősegítéséhez – elektromos autók töltéséhez is hozzájárul) nem foszilis energiahordozóból, hanem napelempark által megtermelt energiából történik.
A keletkező szervetlen hulladék szelektív gyűjtése már az emberi tevékenységével keletkező hulladék későbbi minél nagyobb százalékú felhasználásához járul hozzá. A keletkező szerves hulladék (mind a lakókörnyezetben, mind a mezőgazdasági termelés során) pedig a birtok növényeihez komposztálás után kerül kiszórásra.

A keletkező szennyvízből iszapzsákos szennyvízfeldolgozással, lebontó baktériumokkal szerves trágyát állítunk elő, míg a megtisztított szennyvizet a növények gyökereihez juttatjuk.

Vidéki szálláshelyünk természetének jövő generációja számára ökológiai, bio gazdálkodásunk segít, hogy a lehető legkevesebb vegyi anyaggal kezeljük a talajt, a vizeket és összességben a természeti környezetet, hogy ezzel a tevékenységünkkel a bolygót jobban megterhelnénk, mint amennyire az önmagától regenerálódni képes.

E mellett a szőlőbirtok újratelepített szőlőültetvényéhez olyan rezisztens szőlőfajtákat (Fehér szőlő – Borsmenta; vörös szőlő – Pino Regina, csemegeszőlő – Julcsi) ültettünk, melyek magyar, pécsi Kertészeti Egyetemen kikísérletezett szőlőfajtái, melyek a szárazságot, gomba és vírusfertőzéseket jobban viselik, mint hagyományos régi szőlőfajták. Ezzel hosszú távon felkészítjük növényeinket a változó klímához. A szőlő sorok között már a növénytakarót megőrizve, a növényfajták változatosságával és talajtakarással növeljük a talajban a nedvességet.

A birtok területének vízháztartásának növelése céljából a domboldalon teraszokat alakítottunk ki, ahonnan a víz már nem tud eltávozni, lemosni a termőréteget, ill. az épített környezetnél keletkező esővizet összegyűjtve szikkasztjuk el a birtok növényeinek gyökeréhez.

Úgy gondoljuk, a jelen technológiai szint mellett birtokunk a lehető legmagasabb szinten tudja vendégeink szükségleteit kielégíteni a környezeti és természeti erőforrások megőrzése mellett, illetve ha vendégként ezt a helyet választja, akkor ehhez és ennek megőrzéséhez mind hozzájárul.

Blogbejegyzések

Simontornyai vár

Simontornyai vár

https://simontornyaivar.hu Salamon fia Simon alországbíró Kun László uralkodása idején, 1277-ben tornyot építtetett a településen, és később a város Simonról és a toronyról kapta a nevét: "Simontornya". 1508-ban kerül Buzlay Mózes tulajdonába, aki Ulászló udvarában...

Festetics Kastély, Dég – felújított kastély és park

Festetics Kastély, Dég – felújított kastély és park

https://degikastely.hu Magyarország legjelentősebb klasszicista kastélya, melyet a Festetics család építtetett. Magyarország egyik leggazdagabb grófi családja több, mint 100 évig éllt ebben a kastályban, mely 2022 évben teljes felújításon esett át. A kastélyt a...

Ozorai Pipo –Vára – középkori várkastély

Ozorai Pipo –Vára – középkori várkastély

https://pipovarkastely.hu Zsigmond királyunk híres törökverő lovagja, a firenzei kereskedő családból származó Filippo Scolari 1416-ban kezdte el építeni vidéki, főúri székhelynek. A vidék urának leányát Ozorai Borbálát nőül véve gótikus palotának építette. Az ozorai...

Vajtai Zichy-kastély

Vajtai Zichy-kastély

https://www.zichy-vajta.com A vajtai Zichy kastélyt Pollack Mihály majdnem 100 éves tervei alapján, 1923-ban építtette gróf Zichy Aladár. A több, mint 13 hektáros birtokon egy neoklasszicista kastély épült. A grófi család a legtöbb idejét ebben a kastélyban töltötte....

Herczeg–Fekete Cottage Birtok

Kapcsolat

Fekete Róbert

06 30 536 6688

hello@cottage.co.hu

Dokumentumok

Adatvédelmi tájékoztató

ÁSZF

NTAK regisztráció P2 épület Hrsz: 3300: EG22046819 

NTAK regisztráció P1 épület Hrsz: 3299/1: MA23064150

Herczeg-Fekete Cottage Birtok Referenciák

"Kedves Róbert,
Értékeltük a szállást és a kiszolgálást, Édesapám szavaival került föl a netre, itt is tolmácsolom.

Köszönet a történelemóráért,
Amit Róbert tartott, s ami jól ránkfért,
S hogy a házban minden prímán működött,
És egy szál dudva sem nőtt a fű között.
Zoli bácsi ezermester kezéért,
A medence kristálytiszta vizéért,
Ami arra csábított, hogy ússz,
Míg ki nem fogy belőled a szusz.
Kalóriád ami elég,
Visszapótolni van elég
Kaja, mert itt száz százalék
Az ellátás, no meg némi plusz.
Ajánlás:
Kedves Vendégtársak,
Ugye csak jót írtok?
Mert Simontornyának Dísze ez a birtok, M
int Britanniának
A doveri szirtfok.
Az Édenkert itt a minta,
És finom a birspálinka.
Gyertek vissza, mint az inga,
Amíg járni bírtok!
Mindent köszönünk!"
Császár Adél

"Abszolút szép hely, gyönyörű környezet, szuper tiszta. Örömmel ajánlom!"

"Kiváló elhelyezkedésű, prémium minőségű felszereltség. Csak ajánlani tudom!"
Károly

"Az ingatlanotok több, mint pazar, őszintén gratulálunk!"
Csernyik Linda

"Nagyon jól éreztük magunkat az ingatlanban. A helyszín és a kilátás gyönyörű, Toszkánában lazának éreztük magunkat, a képek még a ház hangulatát sem tudják leírni. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretne eltölteni egy kellemes hétvégi kiruccanást a családdal és a barátokkal. A tulajdonos nagyon kedves és proaktív volt, és meg akart győződni róla, hogy a szálláshelyen eltöltött idő emlékezetes. Thank you! Nagyon jól éreztük magunkat az itt tartózkodás során. Elképesztően szép birtok mindenkinek ajánlom békés családi, baráti kikapcsolódásra. A házigazda rendkívül kedves, segítőkész. Csodaszép a medence, jacuzzi, szauna, minden körülmény adott egy tökéletes  elvonuláshoz. Köszönjük szépen!"
Luca Anna

"Messze a legjobb hely, ahol az Airbnb-n keresztül jártunk. A házigazda, Robert rendkívül barátságos volt, a hely makulátlanul tiszta, tökéletes medence, szauna és jacuzzi. Határozottan vissza fogok térni, és mindenkinek ajánlom ezt a helyet. Köszönöm!"
Adrian